Kuidas leida sobivaim pulmatordi tegija?
Tordimeistrite käekirjad on erinevad, kogemustepagas ja hinnatase on erinev, pakutavad lisateenusedki on paljuski erinevad. Seetõttu võib sobivaima magusameistri valik osutuda keeruliseks ülesandeks. Järgnevalt mõned soovitused pruutpaaridele, kes sobiva tordimeistri otsingul.
Tordimeistreid on üle Eesti palju, tegelikult isegi väga palju ja neid tuleb aina juurde. Ametlike tegijate kõrval tegutseb ka suur hulk mitteametlikke tegijaid. Nende viimaste hulka ei loe ma pruutpaari isiklikke tuttavaid või lähedasi, kellele on pulmatordi valmistamine usaldatud, vaid ikka neid "teen hobikorras ja oma rõõmuks" sildi all ettevõtlusega tegelejaid. Aga las nemad praegu olla, mitte nendest ei tahtnud ma kirjutada.
Tordimeistrite käekirjad on erinevad, samuti kogemustepagas ja hinnatase ning pakutavad lisateenusedki on erinevad. Seetõttu võib sobivaima valik osutuda keeruliseks.
Kuidas siis endale ikkagi kõige sobivaim tegija leida?
Kui sul just oma isiklikku või lemmik meistrit ei ole või ei saa mingil põhjusel temalt torti tellida, siis võid alati soovitusi küsida. Eelkõige muidugi tuttavatelt, kelle stiilitunnetus ja maitse sinu omaga sarnane. Tihti oskavad ja on huvitatud soovituste jagamisest ka pulmakorraldajad, peokohtade pidajad, pulmaisad jt teie poolt palgatud abilised. Aga olge valmis selleks, et maitsed ja ootused on inimestel ikkagi väga erinevad ja see mis meeldib ühele, ei pruugi meeldida teisele.
Tuntud tegija või alustaja? Ma olen kindlal veendumusel, et magusamaailmas ei kehti alati reegel "mida kallim, seda parem". Nii võib algaja kondiitri südame ja hingega valmistatud maius üllatada ja ületada kõik teie ootused.
Kui sul just oma isiklikku või lemmik meistrit ei ole või ei saa mingil põhjusel temalt torti tellida, siis võid alati soovitusi küsida. Eelkõige muidugi tuttavatelt, kelle stiilitunnetus ja maitse sinu omaga sarnane. Tihti oskavad ja on huvitatud soovituste jagamisest ka pulmakorraldajad, peokohtade pidajad, pulmaisad jt teie poolt palgatud abilised. Aga olge valmis selleks, et maitsed ja ootused on inimestel ikkagi väga erinevad ja see mis meeldib ühele, ei pruugi meeldida teisele.
Tuntud tegija või alustaja? Ma olen kindlal veendumusel, et magusamaailmas ei kehti alati reegel "mida kallim, seda parem". Nii võib algaja kondiitri südame ja hingega valmistatud maius üllatada ja ületada kõik teie ootused.
Otsi erinevaid meistreid, võrdle nende töid ja tutvu klientide tagasisidega. Vali välja need, kelle stiil, ja käekiri tekitavad sinus äratundmisrõõmu ja õige tunde. Sugugi väheoluline ei ole see, et tordimeister oleks teile ka inimesena meeldiv ja sümpaatne. Tordimeistri töödes peegeldub tema olemus. Seega, suhtle meistriga! Kui esimene kontakt jättis positiivse mulje, suhtlus on mõnus ja klapp olemas, lepi kindlasti kokku ka proovitort ja uuri mida pulmatordi teenus ja hind täpsemalt sisaldab. Paljud magusameistrid pakuvad olulisi lisateenuseid, teised jälle mitte. Oluline on kindlasti järgi uurida, milline on tordimeistri kogemus pulmatortidega, kas tordimeister toob tordi peokohta kohale, kas proovitort on hinna sees või tuleb selle eest eraldi maksta, kas tordiga pakutakse kaasa ka sobiv tordialus, kas tordimeister jagab torti lahti lõikavatele inimestele ka soovitusi selle kohta, kuidas seda kõige parem ja õigem teha jms.
Kui oled leidnud õige tegija, tunned sa selle kohe ära! Ja kui kahtled, otsi edasi! Nii lihtne see ongi:)
Loe lisaks ka tordimoe teemalist postitust:
http://www.zefiir.ee/blogi/tordimoejuttu
Kui oled leidnud õige tegija, tunned sa selle kohe ära! Ja kui kahtled, otsi edasi! Nii lihtne see ongi:)
Loe lisaks ka tordimoe teemalist postitust:
http://www.zefiir.ee/blogi/tordimoejuttu